Letselschade door dieren:

Eigen energie van dieren:

Dieren hebben een eigen energie en die is vaak een bron voor aansprakelijkheden. De eigenaar van een dier of degene die de macht heeft over het dier (denk bijvoorbeeld aan degene die de hond van een ander uitlaat) is vaak aansprakelijk voor het letsel dat door het dier wordt toegebracht aan personen of de schade aan goederen.

Voorbeelden waarbij dieren letsel toebrengen zijn:

De beet van een dier zoals de hondenbeet;

Het verkeersongeval omdat een dier een weg oploopt (denk aan de niet aangelijnde hond) of door een schrikreactie.

paard, dier, val, beet, trap

Letsel door val van paard

De val van een paard, doordat deze een beweging maakt die u niet verwacht, bijvoorbeeld doordat deze tijdens de rijles in een manege steigert, doordat hij uitbreekt of met zijn hoeven slaat. Dit leidt vaak tot botbreuken, breuken in de wervelkolom en hoofdletsel. Een complicerende factor is dat de dieren vaak niet eens van de manege blijken te zijn maar van een persoon die de dieren daar gestald heeft.

De schade die door een dier kan worden toegebracht kan aanzienlijk zijn. Een beet van een hond in een gezicht bijvoorbeeld kan blijvende schade veroorzaken en daarmee grote lichamelijke en psychische schade ook vanwege de operaties ter reconstructie die dienen te volgen. De lichamelijke schade kan tot verlies van inkomen leiden en daarmee tot een grote financiële schadepost.

U wilt dat de schade vergoed wordt en zult daarom de eigenaar aan dienen te spreken tot schadevergoeding.

Contact:

Heeft u een ongeval met een dier gehad, neem dan vrijblijvend contact met ons op, op het telefoonnummer 0478 – 52 10 70 of via het onderstaande contactformulier.

Contact opnemen?