Uw letselschade advocaat:

letselschade advocaat Venray

letselschade advocaat Rob Julicher

Letselschades worden behandeld door Mr. R.H.A. (Rob) Julicher.

Hij is lid van de Vereniging voor aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.letselschade, verkeersongeval, arbeidsongeval, ongeluk, hondenbeet

Mijn verhaal.

Ik ben al heel lang werkzaam op het gebied van de letselschades. Echter toen ik zelf een ongeval kreeg en hierdoor een whiplash kreeg werd het mij pas duidelijk wat het hebben van letsel inhoudt. Je ervaart dat je dingen niet meer kunt. Je wordt onzeker over de toekomst. Je vraagt je af of je nog ooit kunt werken zoals je eerste werkte? Zaken die eerst heel gewoon waren worden opeens moeilijk. Dat was bij mij als gevolg van de whiplash, maar het kan ook het gevolg zijn van ieder ander letsel.

Een lamp vervangen in huis is moeilijk. Wie doet mijn zaken als ik er niet ben. Ik was net bezig mijn tuin te veranderen. Wie gaat dat overnemen? Wie doet dat voor jou? Je moet mensen inschakelen, wie betaalt dat? Dat maakte mij duidelijk dat geld belangrijk is voor een slachtoffer van een ongeval. Met het geld creëer je weer je oude leven. Je kun datgene inkopen wat van belang is om jouw oude leven weer terug te krijgen en het geeft een tussentijdse verlichting van de problemen en een waardering, erkenning, en bevestiging van het letsel door de aansprakelijke partij. Bovendien kun je daarmee zaken betalen die je gezondheid ten goede komen zoals fysiotherapie, hulpmiddelen enz.

Datgene wat je als letselschade advocaat probeert te bereiken is vervolgens voor ieder slachtoffer anders. Daarmee is de menselijke maat bepalend en dit dient steeds opnieuw voor iedere cliënt te worden bekeken.

Dat maakt het werk als letselschadeadvocaat zo interessant. Je geeft iemand, hoe dan ook, zijn oude leven terug, in gezondheid dan wel vergoeding. Dat is wat je als letselschade advocaat moet proberen te bereiken.

Letselschade situaties:

Letselschade kan zich op vele gebieden voordoen, bijvoorbeeld bij verkeersongevallen (aanrijdingen auto's onderling, met fietsers of met voetgangers dan wel voetgangers die vallen op straat als gevolg van slechte trottoirs), bedrijfsongevallen (zoals ongevallen met heftrucks, door bouwvakkers, door valpartijen enz.), door dieren (zoals paarden die berijders in maneges afgooien, honden die mensen bijten (vaak in gezicht of armen), door medische aansprakelijkheden (de operatie die misgegaan is), geweldsdelicten (mishandeling), sport- en spelsituaties (denk aan de voetballer die met gestrekt been inkomt) enz. enz. enz..

Verwachting:

Van mij kunt u verwachten dat u een helder beeld krijgt van uw mogelijkheden zowel in als buiten een procedure.

Procederen is daarbij geen doel maar een middel. Indien mogelijk wordt geprobeerd buiten een procedure om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is zeker het geval bij letselschades aangezien procederen in dat soort gevallen een uitzondering is en altijd geprobeerd wordt om in onderling overleg de schadebestanddelen in de letselschade te regelen.
Toch vinden hier ook procedures plaats. Niet voor niets is de deelgeschillenprocedure ingevoerd die bedoeld is om juist in letselschades snel een beslissing door een rechter te krijgen over een punt dat partijen verdeeld houdt en zo de onderhandelingen weer vlot te trekken.